23948sdkhjf

Danske firmaer indgår milliardaftale med Saab

Hvis Danmark vælger Saab’s Gripen som fremtidens kampfly, vil de tre danske virksomheder Falck Schmidt, IFAD og Almexa få ordrer for mere end 1,5 mia. kr.
Saab fortsætter oprustningen i kampen om at blive leverandør af nye kampfly til det danske forsvar. Den svenske koncern har tidligere forpligtet sig til at indgå modkøbsaftaler for op mod 40 mia. kr., hvis Danmark vælger Gripen, og nu er der blevet sat virksomhedsnavne på nogle af de mange milliarder. Det skriver Ritzau ifølge Berlingske Business.

De tre virksomheder, Falck Schmidt, IFAD og Almexa skal nemlig levere henholdsvis elektronik, simulatorer og metalarbejde til Saab. Samlet vil kontrakten med de tre få en værdi af mere end 1,5 mia. kr.

- Vi håber, at aftalerne med tre danske virksomheder kan være med til at overbevise beslutningstagerne i Danmark om, at vi mener det alvorligt med de 180 % modkøb, og at vi derfor ikke alene tilbyder de bedste fly til Danmarks behov, men også de bedste økonomiske vilkår, udtaler direktør for Gripen Danmark, Michael Olofsson, til Ritzau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078