23948sdkhjf

Nyt underskud hos Danionics

Batteriproducenten rapporterer dog om stigende produktion, og man opruster yderligere på fabrikken i Shenzhen.
Danionics fik i første halvår som ventet et underskud på 1,6 mio. kr. før indregning af nedskrivning på lånekapital til Danionics Asia på 2,9 mio. kr. Nedskrivningen svarer til det beløb, som Danionics har tilført i lånekapital til Danionics Asia i første halvår. Bortset fra nedskrivningen ligger resultatet for første halvår 2009 på samme niveau som resultatet for første halvår 2008.

- Efter det skuffende første kvartal 2009 var der større forhåbninger til andet kvartal. De blev kun delvis indfriet. Før generalforsamlingen i Danionics A/S i april indikerede fabrikken i Shenzhen, at man mente at kunne nå op på at levere 165.000 batterier i måneden – næsten lige så meget som i hele første kvartal. Det viste sig imidlertid ikke at holde stik. Der var igen kvalitetsproblemer, primært med elektrodekvaliteten fra selskabets underleverandør. Ved de afsluttende test før afskibning, hvor batteriernes indre modstand og kapacitet måles, måtte 80 % af de producerede batterier kasseres, skriver Danionics i sit halvårsregnskab.

Det lykkedes dog den danske batteriproducent at løse problemerne i løbet af maj måned. I april og maj lå produktionen af nye batterier på ca. 40.000 om måneden, og omsætningen i maj blev øget ved lagersalg på ca. 100.000 yderligere batterier. Men i juni stabiliseredes produktionen, og der blev nået et volumen på 111.500 nye batterier. Den positive udvikling gentoges i juli med 136.000 nye batterier produceret og afskibet, og i august skønnes en produktion på ca. 140.000. I september har fabrikken 200.000 batterier i ordre.

- Den nye ledelse har opnået at stabilisere produktionen, men den store opgave over efteråret bliver at øge volumen med det eksisterende apparat og med fastholdelse af kvaliteten. Indsatsen vil blive styrket yderligere i efteråret, hvor Michael Ho fra GP Batteries overtager den daglige ledelse af Danionics Shenzhen. Simon Norst, der fortsat er direktør i Danionics Asia, vil i den kommende periode især være fokuseret på det internationale salg.

Med det stigende salg in mente har Danionics valgt at fastholde forventningerne til 2009. Samlet forventer Danionics et underskud i niveauet 2–3 mio. kr. efter renteindtægter, men før indregning af andelen af årets resultat eller værdiregulering i Danionics Asia Ltd.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064