23948sdkhjf

Mondo atter i vækst

It-virksomheden Mondo kan igen præsentere vækst i den fortsættende forretning efter frasalg af hosting-divisionen i foråret. Samlet er omsætningen steget med 11 procent til 34,1 mio. kroner.
Særligt stor har væksten været i divisionen for Software Outsourcing, der alene opnåede en vækst på 36 procent sammenlignet med første halvår 2009.

Det samlede resultat før skat blev et underskud på 2,3 mio. kr., hvilket er en solid fremgang på 4 mio. kr. sammenlignet med første halvår 2008.

- Dette regnskab er resultatet af et halvår, hvor vi har haft mere end almindeligt travlt med at restrukturere virksomheden. I foråret skabte vi et nyt økonomisk fundament for Mondo – vi frasolgte de dele af virksomheden, der krævede store investeringer, og vi afsluttede den altomfattende turn-around, som vi startede i januar 2008. Så set i det perspektiv, er resultatet tilfredsstillende. De forretningsområder, der vil udgøre Mondo i fremtiden, skaber vækst i et marked, der generelt er hårdt presset, siger administrerende direktør Lars Nordenlund Friis, Mondo A/S.

Mondo besluttede i foråret at afhænde sine hosting-aktiviteter samt den nyudviklede hosting-platform for kr. 27,7 mio. Hosting-aktiviteterne præsenteres som ’ophørte aktiviteter’ og bidrager med et underskud på kr.12,7 mio. Med frasalget af hosting-aktiviteterne har Mondo nu to hoveddivisioner: Mondo Solutions og Mondo Software Outsourcing, der beskæftiger mere end 200 it-udviklere i Ukraine og Pakistan.

- Vi har konsolideret forretningen og valgt at fokusere på to hovedområder, hvor vi kan se betydeligt potentiale. Finanskrisen har skabt en øget efterspørgsel på ydelser og løsninger, hvor virksomhederne kan styrke deres kunderelationer gennem CRM- og web-løsninger og samtidig spare ressourcer ved at outsource softwareudviklingen. Vi har derfor oplevet en fornuftig og positiv udvikling i disse dele af forretningen, siger Lars Nordenlund Friis, Mondo A/S.

På trods af den positive udvikling forventer ledelsen, at Mondo kun opnår et lille overskud (EBITDA) for andet halvår 2009. Resultatet af fortsættende aktiviteter forventes derfor at udgøre et mindre underskud på EBITDA niveau for hele 2009.

Kilde: Mondo

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093