23948sdkhjf

En messedag med positive tanker

Der blev ikke vekslet mange ord om finanskrisen på første-dagen af HI 2009. Electronic Supply mødte en række tilfredse udstillere.
På Electronics-messen havde Kurt Nyborg fra Actec godt nok skruet lidt ned for forventningerne til årets messe, men humøret fejlede heldigvis ikke noget tirsdag formiddag.

- Vores forventninger til messen er nok lidt mindre end normalt. Det er kedeligt, men sådan er tiden. For nylig var vi til messe i Gøteborg, og det så endnu værre ud end her. Der var ikke andet end det halve af de udstillere, der plejer at være, forklarede han.

Den østjyske batterileverandør er dog kun i begrænset omfang ramt af krisen, og på HI 09 har man taget lidt nye produkter med. Udover et bredt udvalg af blandt andet genopladelige batterier, kan man fremvise den nyeste satsning inden for solenergi.

- Vi har medbragt vores solcellevindue, som vi lige har lanceret. Vi har arbejdet med solenergi hos os i en del år nu, og med det her produkt håber vi på for alvor at kunne slå igennem. Det er en slags alt-i-et vindue lavet i Taiwan, der både fungerer som termorude, solafskærmning og solpanel og kan producere 50 watt, lød det fra Kurt Nyborg.

- Succesen af solpanelet afhænger selvfølgelig af, om der kommer nogle støtteordninger til solenergi, som der findes til vindenergi, tilføjede han.

Også på subsuppliers-messen i hal F havde Per Veile fra CP Sourcing taget et nyt produkt med. Sourcing-virksomheden har traditionelt mest gjort det i formidling af kontakter til kinesiske metal- og plastproducenter, men et stigende antal elektronikprodukter har fundet vej til sortimentet.

- Vi har medbragt et IT5 lysrør, som er et færdigt produkt udviklet i Østen, vi gerne vil have nogen til at sælge. Det bruger mindre strøm end et traditionelt neonrør og er færdigproduceret og godkendt til brug. Nu mangler vi bare at finde en koncern, der vil varetage salget, for den slags gør vi det ikke i, lyder det fra Per Veile.

For at understrege det kinesiske tilhørsforhold har CP Sourcing indrettet standen i hal F med et ægte kinesisk tebord.

- Mange ser vores tebord, kommer ind og får en kop te eller kaffe, og så kan man jo altid tage en snak om vores produkter, forklarer Per Veile til Electronic Supply.

Som de fleste af messens udstillere var han generelt meget tilfreds med fremmødet tirsdag.

- Vi har store forventninger til messen, og der har faktisk allerede været en del besøgende hos os. Men om der kommer noget konkret ud af det, kan vi formentlig ikke konstatere før om to-tre måneder. Jeg kan endnu ikke fornemme, hvor mange kontakter vi får i år, men bare her i løbet af de første par timer har vi da haft et par seriøse henvendelser. Og kan vi skaffe bare fem rigtige kunder, så er det en succes, siger Per Veile.

Optimismen var også i top på Euro-Vents stand, hvor Jacob Andersen i år har fyldt standen med løsninger inden for automatik og varmegenvinding – to koncepter han er overbevist om vil falde i messedeltagernes smag.

- Vi regner med, at energipriserne stille og roligt er på vej op på samme niveau som før krisen, og så bliver det pludseligt attraktivt at investere i vores anlæg, og vi kan også mærke, at folk nu har tid til at undersøge mulighederne, siger Jacob Andersen.

Han var generelt godt tilfreds med besøgstallet på første del af tirsdagen.

- Indtil videre ser den ud til at være godt besøgt. Det er måske også fordi, folk har mere tid til det end for to år siden. Vi overvejede selv, om vi skulle have en stand eller ej, men kom til den konklusion, at det er vigtigt at arbejde fremadrettet, slutter han.

HI Messen fortsætter ugen ud. Onsdag og torsdag er der åbent fra 09.00-17.00 og fredag fra 09.00-16.00.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082