23948sdkhjf

Opfinder-pris til århusianske Nabto

Det lille Århus-firma Nabto ApS står bag en revolutionerende ny it-løsning, der onsdag blev kåret som årets bedste opfindelse i Danmark på HI Messen.
På vej hjem fra arbejde hører du underlige lyde fra din bil. I stedet for at køre bilen direkte på værksted ringer du blot til din mekaniker. Via nettet kan han tjekke, om der er noget galt med din bil, eller om du roligt kan køre på arbejde næste dag.

Det lyder som fremtidsmusik, men kan snart være den skinbarlige virkelighed takket være en ny it-løsning, der er opfundet af den lille århusianske virksomhed Nabto ApS. Opfindelsen er så revolutionerende, at den onsdag blev kåret som vinder af Opfinder- og Idekonkurrencen 2009, der fandt sted i forbindelse med HI 09 i MCH Messecenter Herning.

Stærkt skulderklap
- Vi er meget stolte over at modtage årets opfinderpris. Det er en vigtig anerkendelse af vores opfindelse, som uden tvivl kan være med til at åbne døre for os, når vi fx skal finde investorer til at videreudvikle opfindelsen, siger direktør Carsten Rhod Gregersen fra Nabto ApS.

Ved at installere et lille stykke software i din browser gør opfindelsen det muligt at kommunikere direkte mellem to pc'er, mellem en pc og mobiltelefonen eller at kommunikere direkte med de stadig flere elektroniske apparater, der er koblet på nettet. Det være sig tv, køleskab, vaskemaskine, alarm, cirkulationspumpe osv.

Denne kommunikation kan ikke blot, som i dag, foregå via din pc eller dit mediacenter derhjemme, men også fx via din pc på jobbet, via naboens pc eller hvem du måtte ønske at give adgang.

Ydermere kan opfindelsen anvendes i forbindelse med industrielle styringssystemer, som efter Carsten Rhod Gregersens vurdering vil kunne udvikle sig til et langt større marked end kommunikationsopgaver i hjemmet.

Kontakt til Microsoft
Når den patenterede opfindelse er færdigudviklet til konkret brug, vil den efter planen blive søgt afhændet til en licens-produktion hos en større og gerne global it-virksomhed.

- Vi har været i kontakt med flere potentielle samarbejdspartnere, heriblandt Microsoft, oplyser Carsten Rhod Gregersen.

Ud over æren består opfinderprisen af kontanter og ydelser til en samlet værdi af 214.000 kr.

Intelligent vindue
2. præmien i opfinderkonkurrencen gik til PHI Invention i Rønde. Opfinderfirmaet har udviklet iBlind, et intelligent vindue, som hurtigt og nemt kan skifte fra at være gennemsigtigt til delvist eller totalt uigennemsigtigt. Herved kan man slippe for gardiner, persienner, markiser og andre former for solafskærmning.

Kilde: Messecenter Herning - http://www.mch.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063