23948sdkhjf

Radiometers værdi er fordoblet

Siden amerikanske Danaher overtog Radiometer i 2004, er selskabets værdi fordoblet. Det er facit, efter Danaher har solgt selskabet i en intern handel.
Prisen for Radiometer i 2004 var 4,4 mia. kr., men i seneste regnskab fra Danaher har man foretaget en intern handel, hvor alle driftsaktiviteter i Radiometer er blevet overført til moderselskabet Danaher Holding. Her lød prisfastsættelsen på 8,954 mia. kr. Det skriver Børsen.

- Det er en regnskabsmæssig simplificering, og de bestyrelser, der sidder rundt om i verden, har fået en anden struktur. Men rent rapporteringsmæssigt så bliver jeg målt på en enhed, som er fuldstændig den samme som dengang, forklarer Peter Kürstein, administrerende direktør i Radiometer Medical, til Børsen.

Den kraftige prisstigning er dog ikke grebet ud af den blå luft. Siden Danaher overtog Radiometer har man formået at øge overskudsgraden fra 22 % til 29 %, ligesom den årlige vækst er steget fra 6 % til 10 %. Derudover har Radiometer lanceret et nyt produkt, måleinstrumentet AQT, som vurderes at have milliardpotentiale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078