23948sdkhjf

Tocifret millioninvestering i nordjysk robotvirksomhed

Kinesisk investor kaster stort beløb ind i Aalborg-virksomhed. Nyt kontor åbner i Hong Kong.

Aalborg-virksomheden Blue Work Force har indgået en aftale med en kinesisk businesspartner, der skyder et tocifret millionbeløb ind i firmet.

Ud over investeringen tilfører den nye businesspartner over 20 års erfaring fra industrien og software automation med multinationale kunder og teknologi investeringer.

- Vi er meget glade for at have fået erfarne investorer ind, som bidrager med kompetencer til at udvikle vores produkt og fremtidige samarbejder. Vi er i hurtig vækst og skal udvide vores kompetente stab væsentligt for at følge med den globale efterspørgsel, siger Preben Hjørnet.

Det nøjagtige beløb er ikke offentliggjort, da investoren er privat og ikke ønsker sit navn frem. Kapitaltilførslen skal bruges til at strømline virksomheden, styrke salgsarbejdet og klargøre virksomheden til at imødegå den stigende efterspørgsel ved at firedoble produktionskapaciteten i løbet af et år.

Kontor i Hong Kong
Preben Hjørnet har udviklet og designet robotten Ragnar, der kan alt inden for pakke, sortering og håndtering til for eksempel fødevareindustrien lige fra dej til sushi. Vel at mærke til en fjerdedel af prisen i forhold til andre på markedet med en komplet løsning til kun 40.000 euro.

Samtidig med investeringen åbner Blue Work Force en partnervirksomhed med hovedkvarter i Hong Kong. Afdelingen skal dække det asiatiske marked, som er det hurtigst voksende marked i den globale robotindustri.

- Ragnar-platformen fra Blue Workforce A/S er perfekt afstemt til at imødegå det stigende behovet for pakkeløsninger i Kina og overalt i Asien og Stillehavsområdet, siger Hai Chang, bestyrelsesmedlem i Blue Workforce Robotics (Asia Pacific) Co., Ltd.

Hurtig levering
Blue Workforce glæder sig til at vise robotten Ragnar til kendte og nye kunder. Robotløsningen er hurtig at komme i gang med og kan være klar til drift i løbet af en måned. En måneds leveringstid på en ny robot er kort tid, og specielt når man tænker på, at Ragnar er klar til brug med det samme, siger indehaver af Blue Work Force Preben Hjørnet.

- Jeg mener, at robotter skal være så enkle som muligt at betjene og omstille til en anden produktion, at man ikke behøver at være ingeniør af uddannelse for at bruge dem. Vi har brug for at få udbredt robotteknologi også til små og store virksomheder for at kunne bevare konkurrenceevnen, siger han.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078