23948sdkhjf

Tysk ordre til Rovsing

Skovlunde-virksomheden har hentet en ordre fra Volkswagen Ag (VW) i Wolfsburg vedrørende udvikling af sikkerhedskritisk software.
VW har netop igangsat et vigtigt internt udviklingsprojekt for udvikling af sikkerhedskritisk software til en fremtidig bilmodel. I den forbindelse har Rovsing hentet en ordre på at udfylde rollen som sikkerhedsofficer på projektet.

Projektet forventes at forløbe over ca. 2 ½ år, og i den periode skal Rovsing udstationere en ekspert inden for udvikling af kritisk software i overensstemmelse med den internationale ISO 26262 standard, der er gældende for udvikling af sikkerhedskritisk software inden for automobilindustrien.

I overensstemmelse med VW's indkøbsregler dækker ordren aktiviteter, der skal udføres i indeværende kalenderår og er på 51.000 euro, men ordren forventes år for år at blive udvidet til at omfatte hele projektforløbet.

Rovsings rolle som sikkerhedsofficer omfatter følgende aktiviteter:

- Planlægning af implementering af sikkerhedsforanstaltninger for projektet (sikkerheds-livscyklus design, sikkerhedsplan, verifikations- og valideringsplan, samt bevis for opnået sikkerhed).

- Støtte til vurdering af faremomenter (fx identifikation af potentielt farlige situationer under kørsel og anden brug).

- Analyse af faremomenter og risiko (fx klassifikation af potentielle skader samt deres alvorlighed, kategorisering af eksponering og kontrollerbarhed, risikovurdering, bestemmelse af sikkerhedsintegritetsniveau).

- Udvikling af sikkerhedskoncept for funktioner og systemer (sikkerhedsmål, sikre tilstande, system- og funktionssikkerhedskoncept, tekniske sikkerhedskrav).

- Styring og kontrol af implementeringen af sikkerhedskrav i et projekt i henhold til planer. Løbende opdatering af planer.

- Dokumentation af udviklingsstatus med hensyn til funktionel sikkerhed, samt bevis for opfyldte sikkerhedskrav.

- Kontrol af, at projekter håndterer implementering af funktionel sikkerhed korrekt.

- Inspektion af sikkerhedsorienterede godkendelseskriterier og anbefalinger vedrørende ansøgning om godkendelse (fx konfirmering af overensstemmelse med ISO 26262).

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11