23948sdkhjf

Rovsing A/S overvejer ny aktieemission for at dække gammel gæld

Rovsing A/S har for alvor fået vendt skuden og har præsenteret et positivt Q1 efter at have brugt lang tid på at trimme forretningen og fylde ordrebøgerne.

Men der er fortsat et lille efterslæb i form af lån, der forfalder med udgangen af i år. Fire millioner kroner skal refinansieres, og det bliver ikke som en almindelig bankforretning.

Enten skal der optages nye obligationslån, eller også skal en rettet emission overfor aktionærerne sikre kapitalen. Det bekræfter bestyrelsesformand Michael Hove over for Electronic Supply.

- Vi er i proces lige nu, hvor vi skal beslutte, om vi vil gå den ene vej eller den anden. Hvis vi skal have nye obligationslån, så skal vi sikre os, at det bliver med satser på markedskonformt niveau. Men begge muligheder er fortsat i spil, siger Michael Hove, der er bestyrelsesformand for Rovsing A/S og står i spidsen for at sikre at Rovsing’s gæld bliver refinansieret på bedst mulige vilkår.

Fin interesse
Hvis Rovsing A/S vælger at lave endnu en aktieemission, så vil det være fjerde gang inden for en kort årrække, at eksisterende aktionærer har tilført Rovsing A/S kapital på den måde. 

I det netop offentliggjorte Q1 omsatte virksomheden for 5,8 millioner mod 4,6 i samme periode sidste år. Men mere væsentligt forbedrede man EBITDA fra - 0,7 millioner kroner til et plus på 0,4 millioner kroner.

- Nu har vi en guidance, der foreløbig holder. Virksomheden har sikret sig ordrebogen for 20/21, og jeg har allerede fået en del henvendelser fra interesserede aktionærer, fortæller Michael Hove, der dog understreger, at bestyrelsen pt. afsøger flere muligheder, og at der ikke er truffet en beslutning endnu.

- Alle muligheder er åbne, siger han.

Rovsing A/S, der producerer  testsystemer og produkter til satellitter og rumfartsbranchen, præsterede i seneste årsregnskab 2019/20 et EBITDA tab på 0,9 millioner kroner. Det akkumulerede EBITDA tab i de seneste fem regnskabsår, udgør 8,4 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079