23948sdkhjf

Krav til elektronikbranchen: hurtigere, bedre, billigere

Data Respons’ nye administrerende direktør Lasse V. Hansen vurderer, at hurtigere time-to-market, reducerede omkostninger til R&D og højere kvalitet i produkterne er eneste vej ud af krisen for den danske elektronikbranche.
Danske virksomheder skal endnu engang søge opad i fødekæden, når de tænker elektronikudvikling. De skal fokusere på slutbrugeren, ikke på regnekraften – den skal så vidt muligt komme fra standard hardware- og pc-moduler.

- For at speede udviklingsprocessen op samtidig med, at vi reducerer udviklingsomkostninger og højner kvaliteten, skal vi tænke langt mere i modulære baner. Vi skal så vidt muligt undgå at udvikle hardware helt fra bunden. Derimod skal vi differentiere os på dét, som produktet skal bruges til og altså dét, der giver værdi for slutbrugeren. Det er i toppen af fødekæden, vi skal levere den kvalitet, der sikrer, at vi som land med høje lønninger klarer os i den internationale konkurrence, siger Lasse V. Hansen.

Han mener samtidig, at danske virksomheder kan blive langt mere fleksible og lønsomme med hensyn til udviklingsprocessen.

Fleksibel udviklingskraft
Danske virksomheder har længe fokuseret på outsourcing af produktion til Fjernøsten. Og nu bør turen komme til at se på, hvordan de kan sænke udviklingsomkostningerne ved blandt andet at outsource mere af deres R&D til lokale udviklingspartnere, mener den nye direktør.

- For at komme styrket ud af krisen skal vi skifte holdning til, hvordan vi bedst udnytter ressourcerne under produktudviklingen. Vi skal tænke meget mere fleksibelt således, at vi udnytter de bedste udviklere, der hvor der er behov for dem – og kun så længe der er behov for dem. Vi skal så at sige have en pulje af eksperter og ressourcer, som kan sættes ind, når nye elektronikprodukter skal udvikles - og trækkes ud igen, når de er færdigudviklet. Derved kan vi sænke de faste udgifter betydeligt, slutter Lasse V. Hansen.

Data Respons ser allerede en stigende tendens til, at flere danske virksomheder fokuserer på kerneforretningen og lægger andre dele af forretningen ud til samarbejdspartnere. Det drejer sig blandt andet om produktudvikling og logistik samt end-of-life og lifecycle management.

Kilde: Data Respons - http://www.datarespons.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11