23948sdkhjf

Fujitsu skal stå for Svendborg Kommunes it-drift

Fujitsu skal fremover drive og vedligeholde Svendborg Kommunes it-arbejdsstationer og servere. Aftalen kommer efter en lignende aftale med Århus Kommune, og dermed står Fujitsu for driften af over 15.000 kommunale arbejdspladser.
- Vi er glade for at følge ordren i Århus op med Svendborg. Det understreger potentialet også for mindre kommuner, som har mulighed for at spare penge og samtidig undgå forringelser i den offentlige it-park, siger Hans Iakob Estrup, Fujitsus administrerende direktør.

Svendborg Kommune ser frem til, at Fujitsu overtager driften af arbejdsstationerne for op mod 2.600 medarbejdere i kommunen. Samtidig indledes udskiftningen af samtlige computere.

- I sparetider er det vigtigt med initiativer, der forbedrer hverdagen for vores medarbejdere. Det gør vi med denne aftale. Dels fordi vores medarbejdere kan se frem til helt nye computere og dels, fordi vi får et løft i den daglige server-drift. En stor aktør som Fujitsu har dette som kerneopgave, og løser denne opgave bedre, end vi selv kan, siger afdelingschef Torben Jørgensen fra Svendborg Kommune.

200.000 kommunale arbejdspladser venter
Med de seneste to ordrer fra Århus og Svendborg indtager Fujitsu det offentlige marked for drift af it-arbejdsstationer fra to sider.

- Vi dokumenterer med de to aftaler, at både store og mindre kommuner kan høste gevinster ved outsourcing. Derfor forventer vi os meget af udviklingen på dette område det kommende år, siger administrerende direktør Hans Iakob Estrup, Fujitsu.

Potentialet for it-branchen er da også stort. Med Århus og Svendborg som eksempler kan kommunerne outsource op mod 200.000 arbejdsstationer, og derigennem realisere besparelser for mange millioner og samtidig skabe en bedre it-oplevelse for medarbejderne.

Kilde: Fujitsu - http://www.fujitsu.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062