23948sdkhjf

Danske it-virksomheder kan tjene stort på Galileo

Hardware og software til satellitnavigationssystemer vil udvikle sig voldsomt i de kommende år, og danske virksomheder opfordres til at hoppe med på vognen.
Global navigation satellit systemer (GNSS) er fremtiden. Det konstaterer blandt andet EU, og EU-kommisionens formand, José Manuel Barroso, anslår, at teknologien på sigt vil kunne generere hele 6-7 % af EU’s BNP – eller ca. 800 mia. euro årligt. Det giver også muligheder for den danske elektronik- og it-industri; Det var ifølge Børsen budskabet på et nyligt afholdt seminar om fremtidens satellitnavigation.

- Det interessante er alle de applikationer, som kan laves til GNSS. Vi i Danmark skal bare se at komme i gang. Lige nu står vi der, som da vi ikke kendte internettet, hvor det bare var en datainfrastruktur. Jeg tror, det her bare er den spæde start – om 10-15 år så ser vi en mur af applikationer, som vi overhovedet ikke har kunnet forestille os, udtaler Carsten Jørgensen fra Terma til Børsen.

Han understregede blandt andet, at det fælleseuropæiske Galileo-projekt giver muligheder. Mens de fleste applikationer i dag er baseret på det amerikanske GPS-system, vil der opstå helt nye muligheder med Galileo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095