23948sdkhjf

Telenor klar til at bygge 4G-netværk i Danmark

Telenor vil i løbet af det kommende år udskifte hele infrastrukturen for mobiltjenester i Danmark.
Opbygningen af det nye mobilnetværk sker i højt tempo og vil betyde, at Telenor i sommeren 2010 har et fremtidssikret mobilnetværk, der er klar til at levere 4G/LTE-tjenester til kunderne. Nokia Siemens Networks og Starent Networks er valgt som teknologileverandører af henholdsvis radionetværk og mobilt kernenet.

- Det er den største fornyelse af det danske mobilnet, vi nogensinde har foretaget. Det vil give vores kunder væsentligt bedre tjenester på mobilt bredbånd, da kapaciteten, hastigheden og stabiliteten bliver højere. Det giver os samtidig mulighed for både at videreudvikle og øge kvaliteten af tjenesterne i mobilnettet over hele landet, siger Henrik Clausen, administrerende direktør for Telenor i Danmark.

- Vi udskifter hele vores mobilnetværk over det kommende år. Til næste sommer vil vi stå med et helt nyt netværk, der kan levere hastigheder på mobilt bredbånd på op til 21 Mbit/s, og som vil være klar til at levere 4G/LTE-tjenester til kunderne. I den mellemliggende periode bliver kapaciteten og dækningen i vores netværk forbedret, så vores kunder allerede inden for kort tid vil få en markant bedre oplevelse, siger Henrik Clausen.

Første etape indebærer en omgående optimering af netværket med blandt andet en opgradering til 14,4 Mbit/s og en udrulning af EDGE på 2G-netværket, der skal sikre yderligere kapacitet i netværket. Opgradering til 21 Mbit/s i hele netværket påregnes at være på plads i sommeren 2010.

Tæt opløb
Valget af leverandører er foretaget efter en omfattende udbudsproces. Tilbuddene er blevet vurderet efter tekniske krav og specifikationer, fremtidsplaner, kommercielle betingelser og forhold, som kan sikre et stabilt, godt og forudsigeligt samarbejde.

- Det var et meget tæt opløb, men til syvende og sidst var det Nokia Siemens Networks og Starent Networks, som vi valgte at indgå samarbejde med. Den hastighed som udskiftningen af netværket kunne gennemføres med samt kommercielle betingelser gjorde udfaldet, siger Henrik Clausen.

Aftalen dækker levering af udstyr på tværs af teknologigenerationer og frekvensbånd og omfatter multibasestationer for både 2G/GSM, 3G/UMTS og 4G/LTE. Aftalen gælder frem til 2015 og forudsætter en endelig godkendelse fra bestyrelsen i Telenor ASA.

- Det er vores første LTE-aftale i Norden og er derfor en vigtig referencesag for os. Aftalen viser kvaliteten af vores netværksteknologier både i dag og langt ind i fremtiden, siger Joe Doering, chef for Nokia Siemens Networks’ nordiske og østeuropæiske forretning.

Kilde: Telenor - http://www.telenor.dk

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093