23948sdkhjf

Mjølner Informatics vinder arbejdsmiljøpris

Mjølner Informatics har modtaget årets specialpris i kåringen af Danmarks Bedste Arbejdspladser. Softwarehuset er danmarksmestre i at balancere arbejde og privatliv.
Great Place to Work Institute kårede torsdag den 19. november Danmarks bedste arbejdspladser, og i år er der igen fornem hæder til Mjølner Informatics, der har kontorer i både Århus og København.

It-virksomheden vinder årets specialpris – Work Life Balance - for at være allerbedst til at kombinere arbejds- og privatliv. Desuden kommer virksomheden ind på en samlet 2. plads blandt danske it-virksomheder.

Flot håndtering af finanskrisen
I en udfordrende tid, hvor det kan være svært at være den gavmilde chef, evner Mjølner Informatics stadig at holde fanen og humøret højt i virksomheden. Som en af medarbejderne forklarer i motivationen for at give gode karakterer til sin arbejdsplads:

- Topledelsen har håndteret finanskrisen flot. Selv om vi har måttet sige farvel til nogle kolleger, er moralen stadig høj. Der hersker fortsat stor åbenhed, og der er blevet udvist ægte omsorg for såvel de afskedigede som de tilbageblevne. Ledelsen har magtet at gå den svære balancegang mellem at foretage de nødvendige reduktioner og besparelser og samtidig holde hovedet koldt og sørge for, at Mjølner stadig er et suverænt godt sted at arbejde, lyder det fra en ansat i Mjølner Informatics.

Skrot HR-afdelingen
Administrerende direktør hos Mjølner Informatics, Jørgen Lindskov Knudsen mener fraværet af en HR-afdeling har medvirket til den gode trivsel:

- Jeg tror, at opskriften på at skabe sammenhæng mellem arbejdsliv og privatliv er at tage magten fra HR-afdelingen. Sådan en har vi aldrig haft. I stedet skal topledelsen påtage sig at skabe en sund kultur i virksomheden og sørge for at ansætte de rigtige folk, for dårlige kolleger ødelægger let arbejdsglæden. Frynsegoder er i øvrigt flødeskum, der ikke i længden batter på trivslen, siger Jørgen Lindskov Knudsen.

Baggrunden for prisen
Hos Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv (CBAF), som er med til at uddele prisen for Work Life Balance, giver man følgende begrundelse for at tildele Mjølner Informatics prisen:

- Mjølner Informatics vinder, fordi man har taget udgangspunkt i, at balance mellem arbejde og privatliv er en væsentlig ledelsesparameter for virksomheden - både i forhold til samfundsansvarlighed, den enkelte medarbejder og i forhold til virksomhedens egne mål. Her bringer man tiltagene et skridt videre ud over de almindelige sundhedstiltag og lignende til medarbejderne og over i en ledelsesmæssig og forretningsorienteret og social ansvarlig tilgang at skabe balance i hverdagen. For at dette i praksis skal give resultater, kræver det, at ledelsen også selv er rollemodel samt har en stærk kultur, altså at ledelsen selv ”walk the talk”, forklarer direktør i CBAF, Helle Rosdahl Lund.

Bag konkurrencen står fagbladet Computerworld, Great Place to Work Institute, Center for Balance mellem arbejdsliv og familieliv, IT-Branchen og Berlingske Nyhedsmagasin. Konkurrencens vindere blev offentliggjort 19. november på Axelborg i København. Samlet set kommer Mjølner Informatics ind på en 11. plads i en sammenligning af alle typer arbejdspladser.

Kilde: Mjølner Informatics - http://www.mjolner.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069