23948sdkhjf

MiR lancerer nyt guldæg på amerikansk robotmesse

Automate 2017 i Chicago skal bruges til at lancere virksomhedens nye robot MiR200.

På den internationale robotmesse Automate 2017 i Chicago afslører udvikleren af den nye generation af selvstyrende robotter, Mobile Industrial Robots (MiR), i denne uge sin nyeste robot, MiR200. Nyskabelsen er i stort set enhver henseende en stærkere mobil robot end virksomhedens flagskib MiR100, som allerede er installeret i flere end 30 lande hos virksomheder som for eksempel Airbus, Boeing, Flex, Honeywell, Michelin, Procter & Gamble, Toyota samt Walmart.

Der er tale om en såkaldt AMR (Autonomous Mobile Robots). Teknologien i en AMR udgør en dramatisk forbedring i forhold til ældre automatiserede guidede køretøjer (AGV'er – Autonomous Guided Vehicles), som kræver installation af sensorer og magnetstriber i fabriksgulvet for at kunne navigere rundt. Det skriver MiR i en pressemeddelelse.

- Vores robotter vender op og ned på logistikken i industrien. Vi gør det muligt at optimere intern transport langt mere effektivt for alle størrelser virksomheder, herunder også for de store multinationale koncerner. Eksempelvis kører der MiR-robotter rundt både hos Flex, Boeing, Toyota, Danone, Leoni, Garmin og Kamstrup samt på en række hospitaler og plejehjem, siger MiR’s CEO Thomas Visti, og uddyber:

- Omstillingsevnen er særdeles afgørende for konkurrenceevnen i industrien. Med den nye meget visuelle og logiske brugergrænseflade på MiR200 er det blevet endnu lettere for virksomhederne at programmere og betjene robotten. Det betyder, at det er enkelt at bruge den til at automatisere nye opgaver i takt med de forandringer, der løbende sker i en produktionsvirksomhed. Brugervenligheden og alsidigheden skaber en ekstrem kort tilbagebetalingstid på MiR’s nye skud på stammen. MiR200-robotten kan tjene sig ind igen i løbet af mindre end et år, også selv om der er tale om meget dynamiske omgivelser.

Ifølge robotproducenten omfatter forbedringerne i den nye MiR200 en mulighed for lave skræddersyede dashboards, en forbedret optegning af kort over virksomhedens arealer, en nemmere oprettelse af robotmissioner og -opgaver, mulighed for at autorisere brugere til forskellige niveauer, responsivt webdesign og understøttelse af et meget bredt udsnit af browsere.

Læs mere om: MiR
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093