23948sdkhjf

Regionerne mister tålmodigheden med Terma

Terma er endnu engang blevet forsinket med sine software-leverancer til Danmarks kommende beredskabsnet. Derfor har regionerne besluttet selv at gå i udbud med den it-løsning, der skal bruges på regionernes vagtcentraler
Som et led i udbygningen af det præhospitale beredskab er regionerne i gang med at etablere egne vagtcentraler, så de kan sikre en bedre anvendelse af de præhospitale ressourcer og en bedre betjening af de mennesker, der har behov for hjælp.

Regionerne har i den forbindelse brug for et nyt og fremtidssikret vagtcentral-it system. Det har hidtil været planen, at den løsning, der skulle bruges, var den, staten indkøbte som led i opbygningen af det fælles kommunikationssystem for beredskaberne, også kaldet SINE. Men den løsning har gentagne gange været forsinket.

Regionerne har derfor valgt at indgå en midlertidig aftale med Falck, som indebærer, at man kan gøre brug af Falcks analoge radionet og vagtcentralsystem indtil udgangen af maj 2011. Aftalen med Falck er således tænkt som en nødaftale.

It-løsning i udbud
Nu har statens løsning vist sig at blive yderligere forsinket – og det er uklart hvor længe. Regionerne må derfor konstatere, at det er meget usikkert, hvornår leverandøren af den statslige løsning kan levere. Derfor har de nu besluttet selv at gå i udbud med den it-løsning, der skal bruges på regionernes vagtcentraler.

Udbuddet vil komme til at omfatte den it-løsning, som regionerne skal bruge på deres vagtcentraler, og det kommunikationsudstyr – herunder elektronisk ambulancejournal - som skal være i ambulancerne og i de øvrige præhospitale enheder.

Regionerne går nu i gang med at forberede hele udbudsprocessen, så udbudsmaterialet kan ligge klar primo 2010.

Kilde: Danske Regioner - http://www.regioner.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125