23948sdkhjf

Dansk solcelleteknologi byder verdensledere velkommen til COP15

Bella Centerets hovedindgang danner under COP15 rammen for præsentation af en nyudviklet dansk solcellelysmast.
Lysmasten, der ikke er tilkoblet el-nettet, drives af danske solcellepaneler udviklet af Gaia Solar. Integreret batterikapacitet gør, at solcelleenergi oplagres gennem dagtimerne, mens energibesparende LED pærer giver lys om natten.

De 20 prototype-master er udviklet i samarbejde med en lysdesigner samt en masteproducent. Det er Gaia Solar, der har udviklet og produceret solcellepanelerne, der driver lysmasten, og selskabet forventer, at igangsætte produktion af de specialudviklede solcellepaneler i første kvartal 2010.

Produktet er noget dyrere end traditionelle produkter, der er tilsluttet el-nettet, men til gengæld spares den meget dyre nedgravning af kabler som specielt i byområder, er meget kostbar. Byinventar omfatter blandt andet vej og stibelysning, pyloner samt reklame-/lys skilte. Gaia Solar vurderer, at forretningspotentialet er så stort, at selskabet pr. 1/10 2009 har etableret det som selvstændigt forretningsområde. Integration af solcelleteknologi er i kraftig vækst og ligger i forlængelse af ønsket klimabevidsthed, bæredygtighed og markant faldende priser på solceller grundet den globale recession.

Kilde: Gaia Solar - http://www.gaiasolar.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172