23948sdkhjf

Landsskatteretten afviser anke fra GN Store Nord

Landsskatteretten har afgjort, at skattemæssige underskud i forbindelse med Beltone-fusionen i 2004 ikke kan fremføres under den danske sambeskatning.
GN indbragte sagen om fremførselsret for det skattemæssige underskud i forbindelse med fusionen for SKAT, og i 2007 blev det skattemæssige underskud fastsat af parterne til 1,216 mia. kr. Heraf blev 462 mio. kr. anvendt af GN i 2004 til modregning i skattepligtig indkomst under den danske sambeskatning. Det resterende underskud på 754 mio. kr. blev fremført sammen med underskud på 211 mio. kr. fra 2002/03.

- Vi er skuffede over Landsskatterettens afgørelse, og vi vil nu overveje vores næste træk, herunder en eventuel anke. Afgørelsen vil ikke få indflydelse på vores årsregnskab, da det skattemæssige underskud ikke tidligere er indregnet som et udskudt skatteaktiv, udtaler CFO i GN Store Nord, Anders Boyer.

Baggrund
I årsregnskabet for 2001 foretog GN en nedskrivning af goodwill vedrørende Beltone på 1,25 mia. kr. Beltone (USA) blev fusioneret med GN Hearing Care Corporation (USA) med virkning fra 1. januar 2005. Det er GN's opfattelse, at en væsentlig del af den regnskabsmæssige nedskrivning i 2001 som følge af fusionen har skattemæssig virkning i Danmark. Begge selskaber var sambeskattet med GN i den pågældende periode. GN har indbragt sagen om fradragsret for underskuddet i forbindelse med fusionen for SKAT, som har meddelt GN, at man er uenig i påstanden om fradragsret. GN ankede SKAT’s afgørelse til Landsskatteretten. Der blev afholdt endeligt retsmøde i Landsskatteretten den 20. november 2009.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08