23948sdkhjf

Innosoft udvikler styring for Benny Petersen Industries

De to virksomheder har netop overstået et fælles projekt, hvor Innosoft stod for udviklingen af en styring til en af Benny Petersen Industries’ nybyggede maskiner.
Innosoft har været med fra starten vedrørende rådgivning omkring styringen og har blandt andet foretaget motorvalg og valg af betjeningsenhed.

Benny Petersen Industries skulle udvikle en maskine til fødevareindustrien til behandling af tarme til diverse pølser, inden de fyldes med deres indhold. Maskinen skulle kunne gennemføre to forskellige processer på tarmene; trykning af tekst og/eller billeder på tarmene eller befugtning af tarmene. Omstillingen mellem de to processer skulle kunne foretages let med et tryk på en touch-skærm, som også skulle fungere som indgang til andre betjeninger som fx start/stop, alarmvisning og opsætning.

Maskinen består af en afruller, et indtræksnip, et trykværk, et befugtningskar og en opruller. Til at køre maskinen blev valgt en servomotor. Selv om den er lidt dyrere end en frekvensomformerstyret asynkronmotor, giver den nogle fordele. Servomotoren har indbyggede færdige funktioner som fx en positioneringsprofil, der kan benyttes til at køre en bestemt afstand. Derved spares programmeringstid. Den leverer samme moment ved lave såvel som høje hastigheder. Derved kører maskinen rimeligt ensartet ved alle hastigheder. Encoderen i motoren kan benyttes til at måle, hvor langt der er kørt (hvor mange meter tarm, der er kørt igennem).

Benny Petersen og Innosoft er enige om at projektet har været en succes, og at samarbejdet har været godt. Innosoft tages derfor med på råd, når fremtidige styringsprojekter skal igangsættes hos Benny Petersen Industries. Benny Petersen udtaler:

- Maskinen kører hos kunden nu, og kunden er tilfreds med resultatet.

Det tilfredsstillende samarbejde betyder, at næste projekt allerede er i støbeskeen. Det bliver et modulært trykværk med servomotorer på såvel clichevalse som på modtryksvalse. Trykværket synkroniseres med en foran siddende maskine ved hjælp af en encoder, og betjeningen skal foretages via en touch-skærm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219