23948sdkhjf

Danske virksomheder blandt verdens mest optimistiske

Flertallet af danske virksomheder forventer, at den økonomiske krise er slut inden næste sommer.
Ifølge en ny undersøgelse fra kreditforsikringsselskabet Atradius forventer 53 % af de danske virksomheder, at krisen slutter enten allerede inden udgangen af i år, eller senest i løbet af første halvår 2010.

Danmark er det eneste vestlige land, hvor et flertal af erhvervslederne tror, at krisen slutter inden næste sommer. Blandt andre amerikanske, tyske, britiske og svenske virksomheder er markant mindre optimistiske end de danske erhvervsledere.

Få pessimister
Samtidig er der usædvanligt få pessimister blandt de danske virksomheder. Kun 9 % tror, at krisen vil vare ud over 2011, og det er det laveste antal sortseere blandt samtlige vestlige lande i undersøgelsen. På vigtige eksportmarkeder som USA og Tyskland er antallet af pessimistiske virksomhedsledere det dobbelte af det danske.

- Den danske optimisme kan virke overraskende, ikke mindst i lyset af den faldende eksport. Men virksomhederne er trods alt så realistiske, at de ikke forventer en snarlig periode med høj vækst, men blot at det voldsomme fald i den økonomiske vækst nu bliver afløst af en beskeden stigning, siger vicedirektør Erik Skovgaard Nielsen fra Atradius.

Atradius Global Economic Crisis Survey er en af de hidtil største undersøgelser, der er lavet om virksomheders reaktion på den økonomiske krise. I alt er erhvervsledere i over 3.500 virksomheder i 20 lande blevet spurgt om, hvordan finanskrisen har påvirket dem, og hvordan de forventer den fremtidige udvikling.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065