23948sdkhjf

COP15 sætter Danmarksrekord i udrulning af it-arbejdspladser

Mens planlægningen af COP15 tog to år, havde Kemp & Lauritzen kun otte uger til at etablere 6.100 it-arbejdspladser med el-forsyning, data og telefoni.
Torsdag den 3. december kl. 17.00 skulle Bella Center aflevere de færdige faciliteter til Udenrigsministeriet, som efter et sikkerhedstjek kunne overdrage hele konferenceområdet til FN. Og det er en af disse deadlines, der bare ikke må overskrides.

Men samtidig var Bella Center booket op med andre messe- og kongresaktiviteter helt frem til 1. november 2009. Kemp & Lauritzen koncernen havde derfor reelt kun otte uger til at udføre hele installationsarbejdet - tilmed med sideløbende messer og udstillinger i halvdelen af tiden.

Stram tidsplan
- Vi hjalp også med at gennemføre EU-topmødet i 2002, men jeg tror ikke, at hverken vi eller Bella Center har oplevet så stram en tidsplan før, konstaterer afdelingschef Jan Hoff-Hansen fra Kemp & Lauritzen koncernen.

- Og så blev bestillingen af it-arbejdspladser tilmed øget fra 4.600 til 6.100 blot en måned før deadline. Her var der virkelig brug for at trække på alle koncernens ressourcer samtidig - lige fra logistikfolk til el-, data- og VVS-installatører. Gennem hele perioden har vi haft 80-100 mand i fuld gang herude, uddyber han.

Kemp & Lauritzen har deltaget i hele planlægningsfasen samt total- og detailprojekteret hele it- og el-delen på COP15.

20 km kabling om dagen
Det gigantiske kontorkompleks til delegerede, journalister og tv-stationer har egen infrastruktur med et højkapacitets data- og telenetværk. Og alt er naturligvis sikret effektivt med backup i tilfælde af strømsvigt, kabelbrud osv.

Desuden forsyner Kemp & Lauritzen it-arbejdspladserne med el til alt fra lys til pc’ere og kaffemaskiner. Selv installationerne til og fra den store Vestas-vindmølle og LED-belysningen på parkeringspladserne har de været involveret i.

- Tempoet var faktisk så højt, at vi i gennemsnit lagde over 20 km kabel pr. dag. Og det betød, at vores leverandør måtte trække på helt nye forsyningslinjer i Europa for at kunne følge med, forklarer projektchef René Jeppesen fra afdelingen Ncore i Kemp & Lauritzen.

Kilde: Kemp & Lauritzen - http://www.kemp.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109