23948sdkhjf

Hæld methanol på høreapparatet

Dansk forskningsprojekt skal udvikle miniature energiforsyning til høreapparater.
Placér høreapparatet i en docking station. Vent 10 sekunder på påfyldning af 200 µl methanol, og høreapparatet har energi nok til 72 timers brug. Det besværlige skift af små zink-luft batterier vil samtidig være en saga blot, og miljøbelastningen minimal.

Højteknologifonden har netop bevilget 15 mio. kr. til projektet MicroPower, et samarbejde mellem Teknologisk Institut, DTU Nanotech, Kemisk Institut/iNANO Århus Universitet og Widex A/S.

Bruger 4 milliarder batterier årligt
Konsortiet skal de næste tre år udvikle en banebrydende Micro Direct Methanol Fuel Cell (µDMFC), der skal erstatte de nuværende zink-luft batterier. Visionen er at være de første i verden med et simpelt og brugervenligt system, der har mindst samme ydelse som et batteri.

Med 40 millioner brugere verden over og et forbrug af batterier på rundt regnet 4 milliarder batterier om året er markedspotentialet selvsagt stort. Samtidig vil det være muligt at spare miljøet for en stor belastning fra batterier.

En stor del af udviklingen vil foregå i rentrumsfaciliteter på DTU Danchip. Brændselscellen vil være baseret på MEMS teknologi og nano-baseret materialeteknologi til fremstilling af membran og katalysator.

Kilde: Højteknologifonden - http://www.hoejteknologifonden.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094