23948sdkhjf

Dantherm Power i nyt partnerskab

Sammen med Ballard Power Systems og Danfoss Ventures indskyder Dantherm 40 mio. kr. i Dantherm Power.
Dantherm har i dag indgået aftale om videreførelse af koncernens helejede datterselskab Dantherm Power i partnerskab med canadiske Ballard Power Systems og Danfoss Ventures.

De tre partnere indskyder i alt 40 mio. kr. i Dantherm Power i ny kapital. Heraf tegner
Dantherm sig for 8 mio. kr.

Tilføres canadisk know-how
Kapitalforhøjelsen gennemføres i to omgange baseret på fælles definerede milepæle for Dantherm Power. Dermed forventes det, at Dantherm Power er sikret den nødvendige driftslikviditet til at gennemføre den aftalte forretningsplan.

Herudover tilføres selskabet aktiver i form af IP-rettigheder og know-how, blandt andet viden om brændselscelle-stakke fra Ballard og viden og produkter til installation og tilslutning til distributionsnettet fra Danfoss Ventures.

Ballard og Danfoss Ventures tilfører også markedskendskab og markedsadgang samt produktionsteknologier. Den samlede værdi af disse indskud er fastsat til 22 mio. kr.

Ballard Power Systems overtager aktiemajoritet
Partnerne har endvidere aftalt at styrke organisationen i Dantherm Power med nogle udvalgte specialister fra Ballard Power Systems og Danfoss Ventures.

Ved aftalen overtager Ballard Power Systems majoriteten i Dantherm Power, og Dantherm
samt Danfoss Ventures vil fremadrettet være minoritetsaktionærer. I forbindelse med den nye partneraftale udtaler Dantherms koncernchef Torben Duer:

- Ballard og Danfoss er to stærke globale partnere for Dantherm Power. Sammen har vi styrken til at skabe både finansielt og udviklingsmæssigt råderum for Dantherm Power i de kommende år. Samarbejdet mellem Dantherm, Ballard og Danfoss vil placere Dantherm Power som et førende selskab inden for udvikling og produktion af brændselscelle-løsninger til nødstrøm og mikrokraftvarme. Hos Dantherm er vi ikke i tvivl om, at den opnåede aftale stiller Dantherm Power i den bedst mulige situation for fremtidig succes.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094