23948sdkhjf

B&O og Energistyrelsen uenige om standby-strøm

Elektronikproducenten har ændret i sine produktbeskrivelser for at klare nye strøm-krav. Den går ikke, siger Energistyrelsen.
7. januar indførte EU nye krav om elektroniske apparaters forbrug af standby-strøm. Det betyder, at apparaterne kun må bruge 1 watt, når de står i standby-mode.

Ifølge Børsen kan flere af B&O’s produkter dog ikke leve op til dette krav, og det har fået Struer-virksomheden til at ændre i produktbeskrivelserne.

Networked standby
I den nye lov er der nemlig et smuthul for netværksbaserede produkter, der kræver mere standby-strøm, og netop den kategori mener B&O, at flere at produkterne hører under. Derfor har man nu indført begrebet ”networked standby”.

- Networked standby betyder, at produkterne kan indgå i et netværk og startes op via andre produkter. Produkterne skal kommunikere i et netværk, siger B&O’s kommunikationschef Tommy Jakobsen til Børsen.

Han nævner B&O’s højttalere Beolab 8000 som et eksempel, fordi de skal være tilsluttet et tv eller anlæg for at starte op.

Energistyrelsen uenig
Hos Energistyrelsen giver man dog ikke meget for det eksempel.

- Højttalere fx har jo kun den funktion, at de skal kunne spille noget lyd. De kan normalt ikke aktiveres af signaler udefra og udveksler ikke data via netværk. Det er ikke nok, at produkterne samarbejder. Der skal være en form for kommunikation via netværk, udtaler civilingeniør Michelle Peled til Børsen.

Hun forklarer videre, at EU også arbejder på regler for netværksbaserede produkter og dermed forventer at kunne lukke smuthullet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125