23948sdkhjf

To Venture Cup-priser til Aalborg Universitet

To dage i træk har studerende fra Aalborg Universitet hentet priser hjem i den landsdækkende innovationskonkurrence Venture Cup.
Først løb en gruppe studerende med førstepræmien på 25.000 kr. i kategorien Service for deres koncept Computerfriend, der er et nytænkende servicekoncept med en hjemmeside, der faciliterer it-assistance.

- Det er nytænkning af en serviceydelse i en tid, hvor sociale medier vinder frem. Konceptet muliggør en ny og innovativ udnyttelse af cyberspace, og konceptet er umiddelbart eksekverbart, siger jurymedlem Carsten Collin fra Ernst & Young, efter at AAU-gruppen og de øvrige finalister havde pitchet deres projektidéer for Venture Cups jury af erhvervsfolk.

Assistance døgnet rundt
Computerfriend er et koncept med et website, hvor almindelige mennesker døgnet rundt kan få assistance til at løse computerproblemer af folk, der har forstand på it.

- Det kan eksempelvis være en printer, der ikke fungerer, eller et virusproblem, der skal løses. Med vores koncept kan man døgnet rundt kontakte en supporter online, og det er meget billigere end en traditionel hotline eller support, som kræver besøg på adressen forklarer Thomas Wiborg Steen fra vindergruppen.

Der er en minimumspris for, hvad servicen koster, men derudover er det op til brugeren at vurdere, hvor meget man vil betale for den service, man har fået af supporteren, tilføjer han.

Hjælp til lammede patienter
Senere fik endnu en gruppe studerende fra Aalborg Universitet en Venture Cup-pris. En gruppe Sundhedsteknologi-studerende vandt publikumsprisen for deres system af genoptræningsudstyr til patienter med halvsidige lammelser efter en blodprop eller en hjerneblødning.

- Vores system kan registrere patientens rygstilling i to planer og informerer herefter patienten om, hvilken retning han eller hun skal hælde til for at komme tilbage til opretsiddende stilling. eQui giver feedback til patienten i form af vibration samt elektrisk stimulation af muskulaturen, forklarer Ema Erkocevic fra vindergruppen.

Derudover indeholder systemet software med spil, som kan motivere patienterne og et program til fysioterapeuterne, hvor patienternes fremskridt kan dokumenteres. I den kommende tid vil gruppen koncentrere sig om at lave en decideret forretningsplan for produktet samt udføre kliniske tests af produktet for at bevise effekten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109