23948sdkhjf

Forskningspioner får hæder af AAU

En internationalt anerkendt og alsidig forsker inden for elektronik og datalogi bliver æresdoktor på Aalborg Universitet.
Italienske Alberto Sangiovanni-Vincentelli, som er professor ved University of California at Berkeley, har gennem mange år haft omfattende samarbejde med Aalborg Universitets Institut for Datalogi og Institut for Elektroniske Systemer.

Sangiovanni-Vincentelli regnes for en af verdens førende forskere inden for indlejrede reguleringssystemer, og hans samarbejde med AAU har blandt andet resulteret i omfattende udveksling af ansatte og studerende samt tre fælles forskningsnetværk, hvor visionen om modeldrevet og komponentbaseret udvikling forfølges.

Alsidig forsker
Senest har den italienske professor deltaget med AAU-forskere i en ansøgning til Danmarks Grundforskningsfond, der som en ud af 29 danske ansøgninger passerede prækvalifikationsrunden.

- Professor Sangiovanni-Vincentelli har været pioner på en række områder, som Aalborg Universitet er aktiv inden for. Det gælder både elektroniske og intelligente systemer, som Institut for Elektroniske Systemer arbejder med samt indlejret software, som Institut for Datalogi og forskningscentret CISS arbejder med. På den måde er han en meget alsidig forsker, der betragtes som absolut stjerneforsker inden for flere områder, forklarer professor Jakob Stoustrup, der er forskningsleder på Institut for Elektroniske Systemer.

- Når vi nu udnævner ham til æresdoktor, er det en hæder for hans indsats, men det vil også være med til at øge mobiliteten mellem de to universiteter. Vi vil i endnu højere grad komme til at se en udveksling af medarbejdere og derigennem opnå større erfaringsudveksling og fælles resultater, påpeger han.

Om Alberto Sangiovanni-Vincentelli
Alberto Sangiovanni-Vincentelli blev ph.d. i datalogi og elektroingeniør i 1971 fra Politecnico di Milano, hvor han arbejdede i en årrække, inden hans videnskabelige karriere fortsatte på amerikanske MIT, italienske universiteter i Pisa, Bologna og Rom samt hos IBM's TJ Watson Research Center. I denne periode arbejdede han med en række spørgsmål om anvendelsen af matematiske idéer og metoder til design af elektroniske systemer.

Senere udvidede han sin interesse til design og optimering af digitale kredsløb og blev en af grundlæggerne af fagområdet logik-syntese, der ligger bag udbredte programmer som Espresso og MIS. For nylig har han haft fokus på designmetoder og -værktøjer til blandt andet signalintegrerede kredsløb, herunder højfrekvens- og laveffekt-kredsløb samt for indlejrede reguleringssystemer.

Sideløbende med sin forskningsindsats på flere universiteter har Alberto Sangiovanni-Vincentelli været konsulent for virksomheder som IBM, Intel, GE, Alcatel, Fujitsu og Sony, og han er medstifter af de to førende selskaber inden for elektronisk design-automation, Cadence og Synopsys.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094