23948sdkhjf

Nordjysk IKT-klynge har det godt

Et flertal at virksomhederne i den nordjyske IKT-klynge tror på vækst i 2010.
I 2009 var det lukningen af Motorola’s og Texas Instruments’ afdelinger i Aalborg, der stjal overskrifterne, når talen faldt på det nordjyske IKT-miljø.

Men nu viser en rundspørge foretaget af IKT-klyngen, BrainsBusiness ICTNORCOM, blandt egne medlemmer, at 2009 ikke var helt så slemt, som medierne har givet udtryk for.

Udsigt til mere vækst
Undersøgelsen viser nemlig, at hele 60 % af klyngens medlemmer nu har flere ansatte, end de havde ved indgangen til 2009.

- Fyringer og virksomhedslukninger har fyldt meget i medierne det seneste år. Ikke mindst nyheden om lukningen af først Motorola og siden Texas Instruments var med til at give et billede af, at den nordjyske IKT-sektor var hårdt ramt af krisen. Men de nye tal viser, at det er en sandhed med modifikationer, udtaler Birgit Pia Nøhr, der er sekretariatsleder i BrainsBusiness, til Nordjyske Stiftstidende.

Og endnu bedre ser det ud, når medlemsvirksomhederne skal redegøre for fremtiden. Her forventer 66 % nemlig vækst i 2010, mens 26 % forventer sammen niveau i aktiviteten som i 2009. 46 % af de adspurgte forventer at ansætte flere medarbejdere.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079