23948sdkhjf

Saab og Forsvaret sagsøger hinanden

Forsvaret mener, at Saab Danmark har skylden for et kuldsejlet it-projekt og kræver nu erstatning. Omvendt mener Saab, at kontrakten uberettiget er blevet ophævet.
I 1996 påbegyndte Saab Danmark udviklingen af kommunikationssystemet Daccis, der skulle gør det nemmere og sikrere for forsvarets enheder at udveksle informationer.

I 2008 trak Forsvaret imidlertid stikket på projektet med den begrundelse, at Saab ikke levede op til de mål, der var stillet i forbindelse med projektet.

Kompliceret retssag
Det er den tvist, de to nu mødes om i Sø- og Handelsretten. Forsvaret mener at have lidt et tab på 143 mio. kr. som følge af det kuldsejlede projekt, mens Saab mener, at projektet uberettiget blev sat i stå.

- Hvis Forsvaret mener, at der har været alvorlig misligholdelse af kontrakten, så kan de ophæve den, men for at få erstatning skal de bevise, at misligholdelsen af kontrakten har kostet dem penge, udtaler lektor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, Karsten Naundrup Olesen, til Børsen.

Han vurderer, at sagen dog kan blive yderst kompliceret, idet der er tale om en langvarig udviklingskontrakt, hvor der ikke på forhånd har været klart defineret, hvad slutproduktet skal være.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078