23948sdkhjf

Millioner til investering i teknologivirksomheder

Med midler fra erhvervspakken er SEED Capital Denmark II netop blevet etableret med en samlet kapital på 435 mio. kr. til investering i nye virksomheder inden for biotek/medico, it og miljøteknologi.
Den første af de fire fonde, som i december 2009 fik tilsagn om kapital fra erhvervspakken, er nu blevet etableret. Fonden – SEED Capital Denmark II K/S – er i første omgang etableret med 435 mio. kr., og målsætningen er at nå 750 mio. kr. i løbet af 2010.

Venturefondens fokus er nye virksomheder inden for biotek/medico, it og miljøteknologi. Fonden vil årligt kunne foretage investeringer i op til fire nye vækstvirksomheder allerede fra i år.

Danske spidskompetencer
Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen hilser den nye fond velkommen:

- Jeg er glad for, at fonden har valgt at fokusere sine investeringer inden for områder som biotek, medico, it og miljøteknologi. Det er områder, hvor Danmark har klare spidskompetencer, og hvor der ligger et stort potentiale for fremtidig eksportsucces.

For at få tilført kapital fra erhvervspakken skulle der rejses private midler til fonden på samme vilkår og af mindst samme størrelse som det statslige kapitalindskud. Den nye fonds største private investor er ATP. I første runde har SEED Capital Denmark II fået tilsagn om 148 mio. kr. fra staten. De statslige midler administreres af Vækstfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109