23948sdkhjf

Nye fleksible silicium-solceller

Amerikanske forskere har fundet en ny metode til at gøre solceller både fleksible og ligeså effektive som traditionelle silicium solceller.
Forskere fra California Institute of Technology i Pasadena har opfundet en ny fremstillingsmetode til at skabe fleksible solceller.

I stedet for at anvende traditionelle siliciumwafere, har forskerne fundet ud af at fremstille mikrometertynde siliciumtråde, som er indlejret i en fleksibel polymer, skriver Ingeniøren.

Håbet er, at gøre siliciumbaserede solceller langt mere udbredt, blandt andet sammen med almindeligt tøj. Det fremgår af en artikel fra tidsskriftet Nature Material.

Samme effektivitet
Resultaterne viser, at de nye solceller vil have nogenlunde samme effektivitet som traditionelle solceller, selv om anvendelsen af silicium er reduceret med omkring 99 %.

- Hele ideen er, at produktionen skal være billigere, samtidig med at siliciumtrådene skal være nemmere at arbejde med, siger Michael Kelzenberg fra California Institute of Technology i Pasadena til Ingeniøren.

Der findes allerede fleksible siliciumsolceller på markedet. Disse er fremstillet på basis af siliciumtyndfilm, indlejret i polymer og produceres blandt andet af japanske Sharp og tyske Q-Cells SE. Disse solceller har dog en langt lavere effektivitet end traditionelle solceller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078