23948sdkhjf

SolarVenti leverer 112 luft-solfangere til Grønland

Firmaet SolarVenti har netop indgået en aftale med det grønlandske hjemmestyre om levering af 112 luft-solfangere til et kollegium i Nuuk.
Hos SolarVenti i Thorsø er der indløbet en ordre på 112 af virksomhedens anlæg, der ved hjælp af solpaneler skaber tør og varm luft helt uden brug af elektricitet.

- Grønland er faktisk en af vores store aftagere af SolarVenti-anlæg, fordi man har masser af solenergi samtidig med, at der er mange bygninger med behov for tør og varm luft, siger direktør Hans Jørgen Christensen fra SolarVenti til Randers Amts Avis.

Udvikling af energifangere
Udover den grønlandske ordre tumler SolarVenti i øjeblikket med udviklingen af en energifanger, der skal fungere som supplement til jordvarmeanlægget.

- Med energifangeren opsamler man væskebåren varme fra sol og vind og sender den ind i et stort varmelager - typisk sand eller jord under en bygning, fortæller Hans Jørgen Christensen og fortsætter:

- I øjeblikket oplever vi den koldeste vinter i mange år. Efter sådan en lang kold vinter er jorden mange steder kølet meget langt ned – og døjer med blot at regenerere temperaturen igen. Med energifangeren har man på forhånd opbygget et lager af varme i jorden, og det gør, at jordvarmen lettere "genvinder" sin varme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081