23948sdkhjf

Nyt testcenter for brint og brændselsceller

Dansk Gasteknisk Center anlægger sammen med Risø et testcenter for brint og brændselsceller. Fase 1 af projektet iværksættes i tæt samarbejde med industrien.
DGC har sammen med Risø ansøgt EUDP om støtte til et nyt testcenter for brint og brændselsceller. Ultimo 2009 gav EUDP tilsagn om støtte til projektet, skriver Dansk Gasteknisk Center på sin hjemmeside.

Grundlaget for testcentret er tidligere spørgeskemaundersøgelser gennemført af DGC og senest en interviewrunde med de vigtigste interessenter i industrien (Topsøe Fuel Cells, Dantherm, IRD mv.). Der foreligger støtteerklæringer fra alle disse interessenter.

Opbygges i tre faser
Testcentret planlægges opbygget i tre faser løbende fra 2010 til 2016, og den nuværende bevilling omfatter kun fase 1, der løber fra 2010 til 2012.

Sekretariatet placeres hos Risø. Herudover vil de praktiske aktiviteter være fordelt mellem Risø og DGC således, at Risø hovedsageligt tager sig af de forskningsorienterede test, og DGC tager sig af de mere praksisnære test og godkendelsesaktiviteter.

Fase 1 omfatter opstart i tæt samarbejde med industrien. En væsentlig aktivitet vil være udvikling og standardisering af en accelereret levetidstest af brændselsceller. Herudover vil rådgivning om godkendelse og CE mærkning indgå. Endelig vil der blive arbejdet på planlægning af de næste to faser i opbygningsforløbet.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094