23948sdkhjf

Sol afløser regn i vindindustrien

Undersøgelse: Nye tal viser, at situationen i vindindustrien er ved at vende – ansættelser af 1.000 nye medarbejdere venter i år.
Efter 2009, hvor 15 % af alle ansatte i vindmølleindustrien blev afskediget, venter industrien nu en samlet fremgang i 2010 med ansættelser af 1.000 nye medarbejdere. Det er brancheforeningen Vindmølleindustrien, der ifølge Børsen har udarbejdet en medlemsundersøgelse, der omfatter alle væsentlige aktører i den danske vindmølleindustri.

- Jeg er glædeligt overrasket over tallene. Jeg havde frygtet, at vi skulle endnu længere ned, men nu viser industrien, at bunden er nået, siger direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg til Børsen.

Betydelig optimisme blandt de 86 vindaktører
Undersøgelsen blandt 86 virksomheder afslører, at optimisme har afløst pessimisme. Samlet set venter virksomhederne at ansætte 4 % flere i år. Topchef Andreas Nauen, Siemens Wind Power, siger om de nye takter for 2010:

- Vi har solgt alt, hvad vi kan producere i 2010, og for bare et år siden måtte vi fyre medarbejdere, men nu lægger vi an til at ansætte folk på alle vores fabrikker igen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078