23948sdkhjf

Topsil opjusterer og investerer i yderligere vækst

Fremtidsudsigterne for Topsil er så lyse, at Frederikssund-virksomheden nu investerer yderligere i produktionsfaciliteter og råvarer.
Topsil forventer at realisere bedre resultat i 2009 end oprindeligt forudset og styrker det fremtidige vækst- og indtjeningspotentiale med indgåelse af ny råvarekontrakt og fem nye kundeaftaler.

- For at efterkomme den stigende efterspørgsel efter koncernens produkter er det besluttet at implementere en ny vækststrategi og udvide produktionskapaciteten med opførsel af en ny renrumsfabrik i Frederikssunds-området. Investeringen vil blive delvist finansieret med provenu fra en aktieemission i 2010, skriver Topsil i en fondsbørsmeddelelse.

Nye, gunstige råvarekontrakter
Derudover har Topsil indgået en ny langsigtet råvarekontrakt for polysilicium til Float Zone (FZ) produkter med den ene af koncernens to eksisterende leverandører. Den nye aftale gælder til og med 2015.

- Den nye polysiliciumkontrakt er en strategisk milepæl for Topsil og er indgået på for koncernen samlet set mere attraktive kommercielle vilkår end den tidligere. Den nye kontrakt fastsætter et årligt minimums- og maksimumskøb med mulighed for stigende volumen år for år frem for som tidligere et ensartet maksimum for hele perioden, skriver Topsil.

Topsil kan endvidere offentliggøre indgåelse af fem nye langsigtede kundekontrakter med koncernens største kunder inden for FZ silicium. Tre af kontrakterne er med kunder, som ikke tidligere har haft langsigtede aftaler, mens de to øvrige er fornyelser af eksisterende aftaler.

2009 bliver bedre end ventet
Koncernens regnskab offentliggøres om et par uger, men allerede nu oplyser Topsil at koncernens nettoomsætning forventes at udgøre 424 mio. kr., og resultat af primær drift før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) forventes at blive 100 mio. kr. Overskudsgraden forventes at blive på 20 %, og årets resultat før skat forventes at udgøre 76 mio. kr.

Dermed er nettoomsætningen inden for intervallet på 410-430 mio. kr., som forventet, mens indtjeningen er bedre end forventningerne om en overskudsgrad på 17 % og et resultat før skat i niveauet 55-65 mio. kr.

- Den væsentligste årsag til det bedre resultat er en særdeles stærk udvikling i fjerde kvartal 2009 både inden for FZ, hvor aktivitetsniveauet har været højere end nogensinde før, og inden for CZ, hvor profitabiliteten er blevet genskabt, skriver Topsil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125