23948sdkhjf

Sidste udkald for Danionics

De næste 12 måneder vil afgøre, om Danionics har en fremtid i batteri-produktionen i Asien, eller om forsøget må opgives.
2009 bød på endnu et underskud hos Danionics. Finanskrisen påvirkede batteriproducenten kraftigt i første halvår, mens tredje kvartal bød på betydelig fremgang under ny ledelse.

De gode tendenser fortsatte dog ikke i fjerde kvartal. Der blev i oktober afskibet 187.000 batterier, i november 150.000 batterier, i december 82.000 batterier, i januar 2010 85.000 batterier og i februar 2010 94.000 batterier.

Jagter nye kundesegmenter
- En analyse foretaget af GP Batteries, Danionics’ joint venture partner, fastslog, at konkurrencesituationen på blue-tooth markedet havde ændret sig. De store kunders fortsatte prispres medførte to ting. Dels at de største leverandører havde svært ved at tjene penge, dels at mindre producenter, der ikke lever op til de rigoristiske kvalitetskrav, solgte en større del af de batterier, der blev afsat i markedet, simpelthen fordi de var billigere, skriver Danionics i sit årsregnskab.

Danionics og GP Batteries besluttede derfor i februar 2010 at ændre målsætningen for Danionics Asias afsætning. Selskabet har udviklet større batterityper end hidtil og tilbyder nu disse til et nyt kundesegment. De seriøse kunder i blue-tooth markedet fastholdes, mens det opgives at konkurrere i den nedre del af dette marked. Samtidig er yderligere besparelser og effektivisering iværksat. Alligevel er fremtiden uvis for selskabet.

- Da selskabet fortsat er afhængig af en uafklaret verdensøkonomi, afsætningsforhold – delvis i helt nye markeder – og en tynd organisation er udsigterne for fortsat batteriproduktion udover 2010 på nuværende tidspunkt ikke særligt positive, skriver Danionics.

Nyt underskud i 2010
I 2009 fik Danionics – før værdireguleringer af investeringen i Danionics Asia Ltd. – et underskud på 2,9 mio. kr. Dette er i overensstemmelse med forventningerne fra årets start. Nedskrivninger betyder dog, at Danionics i 2009 fik et samlet underskud på 5,9 mio. kr. Som følge af dette underskud faldt egenkapitalen til 7,3 mio. kr.

- Der foregår i øjeblikket forhandlinger med joint-venture partneren om den fortsatte finansiering af fabrikkens virke. En sådan finansiering forudsætter en for begge parter tilfredsstillende låneaftale. Opnås der ikke enighed herom, vil der næppe være nogen fremtid for jont-venturet, skriver Danionics.

Heller ikke i 2010 er der udsigt til overskud. Årets resultat vil være påvirket af markedsførings- og salgsomkostninger samt administrationsomkostninger på ca. 2,5 mio. kr. Samlet forventer Danionics derfor et underskud i niveauet 2–3 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078