23948sdkhjf

Nordjylland satser millioner på intelligent transport

Et konsortium med softwarevirksomheden Gatehouse i spidsen skal gøre Nordjylland til testregion for intelligente transportsystemer.
Helt konkret har Vækstforum Nordjylland bidraget med 18 mio. kr., mens konsortiets resterende deltagere Aalborg Universitet, Gatehouse og Inntrasys kommer med et tilsvarende beløb. Det skriver Børsen.

Målet med projektet er at udvikle en softwareplatform og en boks som basis for intelligente transportsystemer. Den skal fx kunne håndtere roadpricing, trafikkontrol, automatik betaling for parkering osv.

Skal testes i 2011
Gatehouse kommer til at stå for software-delen i systemet, mens Inntrasys, der er opstået på ruinerne af Texas Instruments i Aalborg, skal bygge selve boksen, som skal monteres i bilen.

- Vi ser et meget stort vækstpotentiale i denne platform. Det er vigtigt, at vi selv sidder på forretningen og ikke bare er udviklingscenter for en udenlandsk virksomhed. På denne måde skabes vækst i selskabet og regionen som helhed, siger Michael Bondo Andersen, direktør hos Gatehouse, til Børsen.

Efter planen skal det nye system testes i 500 biler i 2011-2012. Forventningen er, at systemet kan nedsætte CO2-udledningen, reducere antallet af trafikulykker og mindske trængslen på vejene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125