23948sdkhjf

Aarhus-firma lander kæmpekontrakt med global overnatningstjeneste

Halvandet års dialog og en altafgørende godkendelse bag verdensomspændende samarbejde

Efter halvandet års forhandlinger underskrev Inexso, som fremstiller elektroniske nøgleskabe, i sidste uge en vigtig strategisk aftale med overnatningstjenesten Airbnb. Det skriver forskerparken Incuba på sin hjemmeside.

Der er ofte mange detaljer, der skal falde i hak, før en stor forretningsaftale kan underskrives. Således også for Inexso. Firmaet har siden stiftelsen i 2015 ligget i forhandlinger med Airbnb.

- Jeg startede dialogen med dem lige efter Startup Weekend i november 2015, men det var først, da vi kunne demonstrere vores færdige produkt i marts, at det begyndte at tage fart. Vi mødtes igen med dem i sidste uge og kunne præsentere produktets EU-certificering. Om aftenen forhandlede vi de sidste kontraktforhold, og så skrev vi under morgenen efter, fortæller CEO Kasper Hessellund Hansen.

Fakta - Inexso
Inexso blev stiftet under Startup Weekend på Incuba Navitas i oktober 2015. Firmaet beskæftiger i dag fire fuldtidsmedarbejdere med kontor på Incuba Navitas på havnen i Aarhus.

Firmaet producerer de to bokse til nøgleudveksling Swapbox og Safetybox. Safetybox er Europas første udendørs selvbetjeningsboks til gentagne nøgle ind- og udleveringer med den dertilhørende certificering og godkendelse.

I april modtog Inexso en længe ventet forsikringsgodkendelse af deres udendørs selvbetjeningsboks til nøgleudveksling kaldet Safetybox. Dermed er boksen den første løsning af sin art i Europa, der lever op til nyeste europæiske sikkerhedsstandarder fra 2016.

- Det var med til at give det sidste skub til aftalen med Airbnb, siger Kasper Hessellund Hansen.

Danske nøglebokse i hele verden
Det nye samarbejde indebærer udrulningen af en infrastruktur af nøglebokse på strategiske lokationer i byer verden rundt, eksempelvis banegårde, busterminaler, metrostationer og lufthavne.

Den endelige ekspansionsplan er ikke på plads endnu, men går alt vel, har det samlede projekt et globalt potentiale på op imod 600.000 bokse over en kort årrække. Satellitafdelinger i de enkelte lande skal stå for udrulningen af nøglebokse, som allerede er påbegyndt i Skandinavien.

I april åbnede Inexso et satellitkontor i Spanien til håndtering af det sydeuropæiske marked – det største i Europa inden for nøgleudvekslinger.

Investormillioner skubber til udvidelsen
Det kommende år kommer til at byde på kraftig skalering på medarbejdersiden, fortæller Kasper Hessellund Hansen, der ikke lægger skjul på sin tilfreds med det nye samarbejde.

- Det er en meget, meget, meget vigtig milestone for os at nå. Det sætter os i en unik position i forhold til de mange forskellige services derude, som prøver at opnå det samme, siger stifteren, der også kan glæde sig over en anden nyhed.

Inexso har netop modtaget en investering på 2,45 mio. kr. fra den eksisterende investorkreds repræsenteret af Borean Innovation samt enkelte business angels, der indtræder i ledelsen og bestyrelsen for at bidrage til den fremtidige udvikling og kommercielle lancering af produkter og services.

Inexso modtog sidste år en investering på 3,5 millioner kroner fra Borean Innovation.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063