23948sdkhjf

BFE’s førstemand forlader direktørstolen

17 år efter, at BFE ansatte sin første direktør Allan Bugge, siger han sidst i marts farvel.
Hjemme i Virum er Allan Bugge fortsat kendt for sin karriere før årene i BFE, nemlig som ”Sony-manden”. Der er dog næppe nogen tvivl om, at de mange branchefolk, embedsmænd, medarbejdere, samarbejdspartnere, politikere og journalister, som Allan Bugge har haft at gøre med gennem årene, ville kalde ham ”forbrugerelektronik-manden”.

For selvom hans eget image ikke er blevet ændret synderligt derhjemme, så lykkedes det ham at ændre vilkårene for ”radiobranchen” radikalt til ”branchen for forbrugerelektronik”. Det var ikke kun et nyt ord, men også en moderne måde at tænke produkterne på. Med udgangspunkt i forbrugerne og ikke i teknikken.

Med i Sony fra starten
Allan Bugge startede med en handelsuddannelse inden for radio- og tv-området i 1965. Få år efter sin grunduddannelse i detailhandlen, skiftede han til producentsiden i Robert Bosch A/S, hvor han efter fem år og en videreuddannelse sluttede som salgschef i 1973.

Efter yderligere tre år, og en post som marketingchef hos Grundig Radio A/S, begyndte Allan Bugge sin karriere hos Sony i slutningen af 1976. Han var med fra første færd som salgs- og marketingdirektør, da den japanske gigant begyndte i Danmark.

Knapt to år senere blev Allan Bugge udnævnt som administrerende direktør for Sony i Danmark af den daværende Sony-stifter og præsident, Akio Morita, og senere blev ansvaret udvidet til også at omfatte resten af Norden.

Mangeartede opgaver
Allan Bugge formåede ikke alene at igangsætte Sony Danmark og Norden, men han har også været drivkraften i lanceringen Walkman, de første videoer, cd afspillere, camcordere og mange andre innovative produkter, der har præget forbrugerelektronik opfattelsen. I alt 16 år blev det til, før Allan Bugge i marts 1993 satte sig i spidsen for et nyt naturligt tiltag i hans karriere.

Siden springet fra direktørstolen i den japanske elektronikkoncern til topposten i
brancheorganisationen, har Allan Bugge informeret, rådgivet og kæmpet for sine medlemmer inden for lovgivning, markedsudvikling og koordination.

Der har været mange opgaver. Blandt de store bør nævnes stiftelse af NACEA (nordisk branchealliance), Audio/video Branchens Reklamationsordning, elskrotordningen elretur, Brancheforum Digitale Medier, der har været en aktiv part i omlægning til digitalt tv i Danmark, en realitet den 1. november sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064