23948sdkhjf

Kinesere lurer på opkøb af Motorola

Huawei er angiveligt interesserede i Motorolas hårdt prøvede mobiltelefon-division, men amerikanske myndigheder kan stoppe en handel.
Det er ikke helt enkelt for kineserne at få lov at overtage Motorola-divisionen. Amerikanske myndigheder er nemlig bange for, at Huawei har lidt for tætte bånd til den kinesiske hær og vægrer sig derfor ved at lukke dem ind i landet. Det skriver Financial Times.

Derfor er Huawei nu gået på charmeoffensiv i USA for at overbevise myndighederne om, at et eventuelt opkøb ikke vil være skadeligt for USA.

Kan blokere en handel
Kineserne er angiveligt villige til at indgå en aftale med de amerikanske myndigheder, der giver dem ret til at kontrollere følsomme operationer i landet.

Det er dog langt fra sikkert, at charmeoffensiven kommer til at virke. Senest har problemerne for Google i Kina bidraget til et anstrengt klima mellem de to stormagter, og det kan også påvirke forholdet til Huawei.

I sidste ende vil den såkaldte CIFUS-komité kunne blokere for et Huawei-opkøb, hvis man vurderer, at der er en sikkerhedsmæssig risiko.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095