23948sdkhjf

Robot-kamp på DTU

I disse dage kæmper Berta, Crazy Ivan, Aranya og 22 andre små vidundere intenst ved Danmarksmesterskaberne for robotter på Danmarks Tekniske Universitet.
DTU RoboCup 2010 finder sted fra tirsdag den 13. april til torsdag den 15. april og samler
robotentusiaster fra hele landet.

- Vi vil gerne vise, at DTU kan noget med robotforskning og -styring, som ingen andre kan, siger lektor Ole Ravn fra DTU Elektro, der er en af initiativtagerne til RoboCup.

Det handler om pålidelighed
For at vinde skal robotterne klare en bane med porte, ramper og trapper og løse opgaverne undervejs så fejlfrit som muligt. Det er altså ikke hastighed, men pålidelighed, det gælder om, og robotten må ikke styres undervejs, men skal være programmeret til at klare forhindringerne på forhånd.

Selvom det måske ligner en leg, når robotterne suser rundt på banen og samler golfbolde op,
manøvrerer uden om huller og pukler og henter planter, så er DTU RoboCup også forskning, der giver robotbyggerne mulighed for at afprøve forskellige teknologier, som fremover kan indbygges i nye robotter, der kan anvendes i fx landbruget, til rengøring, transport, industriproduktion og mange andre formål.

Konkurrencen blev afholdt første gang i 1997, og for tredje gang vil der også i år være skoleelever blandt deltagerne. To hold skoleelever har nemlig vundet et wildcard til DTU RoboCup, da de vandt RoboCup Junior på Experimentarium med deres egen robot, som de har konstrueret og programmeret ved hjælp af Lego Mindstorms.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094