23948sdkhjf

Kapitalfonde sælger Proxeon

Venturefondene Inventure Capital, Vecata og Vækstfonden har solgt den Odense-baserede life science-virksomhed Proxeon.
Amerikanske Thermo Fisher Scientific Inc. har torsdag offentliggjort købet af den danske medicovirksomhed Proxeon. Proxeon er baseret i Odense og har haft stor succes med at udvikle og sælge avanceret teknologi og udstyr til proteinanalyse.

Selskabet havde fra 2008 til 2009 en vækst i omsætningen på over 100 % til lige under 50 mio. kr. Thermo Fisher Scientific fortsætter virksomhedens aktiviteter i Danmark.

Tilfredse investorer
Investorerne i Proxeon, Inventure Capital, Vecata og Vækstfonden, er yderst tilfredse med, at selskabet nu er solgt til Thermo Fischer Scientific.

- Vi glæder os over at have fået, hvad vi vurderer som en høj pris set i forhold til, hvad lignende life science-virksomheder er solgt for de seneste par år. Det understreger, at vi har været i stand til at udnytte og udvikle selskabets potentiale optimalt, hvilket har skabt et solidt grundlag for et yderst rimeligt afkast til investorerne, siger managing partner Jarne Elleholm fra Inventure Capital.

Inventure Capital er Proxeons største investor og investerer via fonden Syddansk Kapital. Med salget tilbagebetaler Inventure Capital over en tredjedel af fonden til investorerne, som får et meget tilfredsstillende afkast af deres investering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078