23948sdkhjf

TDC vil åbne LTE-net til sommer

Allerede inden sommerferien er TDC klar til at trykke på tændknappen for næste generation af mobilnettet, det superhurtige LTE.
Det vil de kommende år give danskerne adgang til hastigheder på mobilt bredbånd, som er tre-fire gange højere, end det der kan lade sig gøre i dag.

- Vi regner med at få tildelt en af de licenser, som er på auktion netop nu. Får vi den, kan vi rent teknisk åbne LTE-nettet allerede i løbet af juni, siger Carsten Dilling, koncerndirektør og chef for TDC Operations & Wholesale.

Starter i København og Århus
I første omgang planlægger TDC at etablere LTE i København og Århus og herfra rulle det ud til de tættest befolkede områder i resten af landet.

I begyndelsen vil TDC bruge det nye net til test for at gøre sig interne erfaringer, inden kunderne får adgang til det. Det vil ske i takt med, at der kommer modemmer og telefoner på markedet, der kan bruges i LTE-nettet sammen med det allerede eksisterende mobilnet.

- LTE er en af hjørnestenene i TDC's netstrategi, hvor vi vil give kunderne Danmarks samlet set bedste bredbåndsoplevelse. I den sammenhæng understøtter LTE det voksende behov for mere kapacitet samt højere hastighed i mobilnettet de kommende år. Derfor er det vigtigt, at vi kommer i gang med at bruge teknologien og gøre os erfaringer med den så hurtigt som muligt, forklarer Carsten Dilling.
Læs mere om: TDC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093