23948sdkhjf

Industriens forventninger fortsætter i plus

Danmarks Statistiks konjunkturbarometer over industriens forventninger til de kommende tre måneder har nu været positivt siden december.
Den sammensatte konjunkturindikator ligger i april på 8, hvilket er på niveau med marts måned.

Til sammenligning var værdien -32 i april måned sidste år. Siden dengang er det især forventningerne til ordrebeholdningen, der har flyttet sig; fra -62 til -14. Forventningerne til produktionen har også udviklet sig positivt og ligger nu på +28 mod -20 for et år siden.

Store udsving mellem sektorer
Sammenlignet med marts er vurderingen af ordrebeholdningerne steget fra -19 til -14. Forventningerne til produktionen er gået fra 25 til 28, mens forventningerne til salgspriserne er steget fra -3 til 6. Målt på beskæftigelse er forventningerne uændrede i forhold til marts.

Der er forskelle i forventningerne, når man opdeler på sektorer. De områder, der har størst tiltro til produktion og ordreindgang er mellemproduktindustrien (fx råstoffer og kemiske produkter) og investeringsgodeindustrien (fx maskiner til produktion).

Virksomheder inden for ikke-varige forbrugsgoder (fx fødevarer) har de mest positive forventninger til salgspriserne, mens man inden for fremstilling af varige forbrugsgoder (fx møbler) har de mest negative forventninger til beskæftigelse og eksportordreindgangen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126