23948sdkhjf

Haldor Topsøe risikerer amerikanske sanktioner

Den amerikanske kongres truer med at sanktionere en række virksomheder, der har leveret til den iranske olieindustri. Danske Haldor Topsøe er med på listen.
I alt har en undersøgelseskommision under Kongressen fundet frem til 41 internationale virksomheder, der har leveret produkter til den iranske olieindustri i perioden 2004-2009. Det skriver Berlingske Business.

Grunden til at flere amerikanske politikere ønsker at sanktionere virksomhederne er, at de mener, at olieindustrien finansierer det iranske atomprogram, og at virksomhederne dermed indirekte er med til at støtte oprustningen.

Ikke med til at finansiere atomprogram
Hos Haldor Topsøe er man dog uforstående over for beskyldningerne. Den danske koncern leverede teknologi til et afsvovlningsanlæg på et iransk raffinaderi

- En afsvovlingenhed til raffinaderiet, så der bliver mindre forurening, kan ikke være med til at finansiere et atomprogram. Så hvordan kobling fra det til atomprogrammet er, ved jeg ikke. Og vi har hverken kontor eller investeringer i Iran, udtaler Anders Juel Rasmussen, kommunikationschef i Haldor Topsøe, til Berlingske Business.

Siden denne leverance har Haldor Topsøe også leveret teknologi til to metanolfabrikker, men disse leverancer er ikke blevet kritiseret fra amerikansk side.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125