23948sdkhjf

Greenpeace roser nordiske mobil-producenter

For syvende gang i træk kommer finske Nokia ind på førstepladsen i Greenpeace’ "Guide to Greener Electronics", skarpt forfulgt af svenske Sony Ericsson.
Guiden rangordner fire gange om året 18 af verdens største elektronikproducenter på områderne kemikalier, affaldshåndtering af gamle apparater og energiforbrug.

- Et klart mål, fulgt af konkret handling, har bragt de to nordiske it-giganter til tops, når det drejer sig om at lave de mest miljøvenlige mobiltelefoner i verden, siger kampagnemedarbejder i Greenpeace Norden, Erik Albertsen.

Dell halter efter
Til gengæld er Greenpeace ude med riven efter computergiganten Dell, som ifølge miljøorganisationen, for få år siden proklamerede, at de ville være "den grønneste it-virksomhed på planeten". Dell mangler således stadig at fjerne stoffer som PVC plastik og bromerede flammehæmmere fra deres produkter. Stofferne har en lang række sundheds- og miljøskadelige virkninger, og konkurrenter som Apple og HP, samt to store indiske producenter, har allerede vist, at stofferne er unødvendige i moderne elektronik.

Til gengæld er Dell gået aktivt ind i kampen for at fremme en strammere europæisk lovgivning, der på sigt skal forbyde alle farlige kemikalier i elektronik.

- Det er super flot, at Dell nu bruger deres betydelige politiske indflydelse for at få udvidet listen af forbudte, giftige kemikalier, som indgår i computere. Nu mangler vi blot at se Michael Dell bruge sin indflydelse indadtil og få alle de miljø- og sundhedsskadelige stoffer ud af deres egne computere, siger Erik Albertsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.844