23948sdkhjf

Tocifret vækst i halvledersalget

Den europæiske halvlederindustri er kommet særdeles godt i gang med 2017. I 1. kvartal nåede salget 2,13 mia. euro, eller 10,5 procent højere end samme periode året før. Det viser de nyeste tal fra brancheorganisationen European Semiconductor Distribution Market (DMASS).

- Signalerne fra slutningen af sidste år pegede egentlig ikke mod sådan en dynamisk vækst. Vores udsigter for 2017 var faktisk meget beskedne, da der ikke var mange tegn på vækst i de store europæiske regioner og de makroøkonomiske faremomenter tager i betragtning. Så rekord-kvartalet er noget af en overraskelse. Skal man se på forklaringen, ser alle branchens segmenter ud til at bidrage, fra automation til industri, udtaler Georg Steinberger, formand for DMASS, som forventer pæn vækst hele året.

Østeuropa og områder som Israel, Rusland og Tyrkiet førte væksten, efterfulgt af Den Iberiske Halvø og udvalgte områder i Norden.

Det mest interessante land i 1. kvartal var Polen, der er blevet det femte største land i Europa i forhold til distribution af halvledere.

- Østeuropas styrke er ikke overraskende taget i betragtning, at hovedparten af landene fungerer som lav-omkostnings produktionslande for Vesteuropa. De seneste år er der sket et kæmpe produktionsskifte, primært i Tyskland der forklarer, hvorfor væksten i Tyskland har været ganske moderat sammenlignet med dynamikken i industrien som helhed. De næste 12 til 18 måneder forventer vi store skift i distributionskanaler, som kan påvirke den overordnede udvikling i distributionsmarkedet, siger George Steinberger.

European Semiconductor Distribution Market, DMASS, dækker angiveligt 80-85 procent af den europæiske halvlederindustri.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079