23948sdkhjf

Overraskende underskud hos Terma

2009/2010 blev et år med fortsat vækst hos Lystrup-virksomheden. Tab på en enkelt ordre betød dog, at hele koncernen kom ud med underskud.
Omsætningen i 2009/2010 endte på 1,113 mia. kr. hos Terma, og det var ensbetydende med en vækst på 5 % sammenlignet med året før.

- Terma har været påvirket af den globale finanskrise og recession, som har betydet nedskæringer på forsvarsbudgetter i en lang række lande og dermed udskydelse af projekter og materielindkøb. På trods af dette faktum har vi haft høj tilbudsaktivitet inden for alle Termas forretningsområder, siger president og CEO Jens Maaløe.

Tab på beredskabs-netværk
På trods af omsætningsfremgangen endte Terma med et overraskende underskud før skat på 25 mio. kr., hvilket er klart dårligere end et plus på 60 mio. kr. i 2008/2009.

- Set isoleret er resultatet under det forventede, siger Jens Maaløe, og fortsætter:

- Men fraregnet nedskrivningerne som følge af ændrede forudsætninger i kontrakten med den danske regering om levering af kontrolrum til det danske beredsskabs-netværk SINE, er resultatet bestemt tilfredsstillende.

Ny vækst i 2010
Han er derfor optimistisk med hensyn til fremtiden og forventer en vækstrate på 10 % i 2010/2011.

Optimismen bunder blandt andet i, at Terma p.t. har en samlet ordrebog på 1,629 mia. kr., og at man lige nu allerede har sikret sig ordrer, der svarer til 71 % af den forventede omsætning i 2010/2011.

Blandt andet har man ordrer til en værdi af 500 mio. kr. i forbindelse med Joint Strike Fighter-projektet, hvor man fortsætter investeringerne. Derudover forventer Jens Maaløe, at koncernens aktiviteter inden for radarsystemer vil vokse pænt i de kommende år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094