23948sdkhjf

Robotprojekt vil analysere menneskets bevægelser

Din helt egen personlige virtuelle terapeut, der 24 timer i døgnet kan vejlede i blandt andet genoptræning. Det er en af de mange muligheder i et forskningsprojekt, Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi er en del af.
Projektet Cognitive Assistive Technology sigter på at udvikle nye og forbedrede metoder til computerbaseret analysere af menneskelig bevægelse. Systemerne, projektet vil udvikle, kan blandt andet anvendes til genoptræning og inden for ældre- og plejesektoren. Og det er da også disse grupper, der skal afprøve Cognitive Assistive Technology-projektets metoder.

- Projektet kan bruges til flere centrale velfærdsteknologier. Ved at integrere systemet med et mobilt robotsystem, der kan gribe og aflevere forskellige objekter, vil der opnås mulighed for fysisk at følge op på mange af brugerens dagligdags behov. Teknologierne udviklet i dette projekt kan gøre brugerne mere selvhjulpne og sikre en mere værdig tilværelse samt en bedre og mere effektiv genoptræning, fortæller robotforsker Anders Pedersen, Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Han pointerer, at projektet har en høj samfundsmæssig relevans, da det kan være med til at imødegå problemstillingen omkring flere ældre og færre hænder i plejesektoren.

Ud over Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi er Aalborg Universitet, University of Maryland, Københavns Universitet, Syddansk Universitet samt virksomhederne Intelligent Systems og Fatronik parter i projektet, der netop har indsendt en ansøgning til Det Strategiske Forskningsråd.

Kilde: Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094