23948sdkhjf

Seks byder på Danmarks kommende togsignal-system

Seks internationale virksomheder er nu prækvalificerede til at byde på udskiftningen af hele signalanlægget på de statslige fjernbaner i Danmark.
De seks prækvalificerede er Alstom, Ansaldo, Bombardier, Invensys, Siemens og Thales. De seks virksomheder forventes at aflevere deres tilbud i slutningen af november 2010.

- Der har været stor interesse for at byde på denne opgave, som vi blandt andet på grund af størrelsen har valgt at dele op i to kontrakter. Vi forventer en skarp konkurrence mellem de seks meget kvalificerede udbydere, som allerede har bevist, at de er i stand til at levere velafprøvede løsninger med robust teknologi, siger direktør i signalprogrammet Morten Søndergaard.

Udskiftninger for 10 mia. kr.
Samlet set er der tale om en af verdens største udskiftninger af signalanlæg, der kommer til at foregå langs de 2.200 kilometer fjernbane. De to kontrakter er hver især i niveauet 4-5 mia. kr., og afgørelsen om, hvilke to selskaber der kan skrive under på kontrakterne, træffes i slutningen af 2011.

Samme virksomhed kan ikke få tildelt begge kontrakter, men vil få en option på den anden kontrakt, hvis den vindende virksomhed af den kontrakt viser sig ikke at kunne løfte opgaven inden for kontraktens rammer.

Med udskiftningen kommer den danske jernbane helt i front med signalanlægget, og de virksomheder, der kommer til at stå med de endelige kontrakter, kommer dermed også til at stå godt rustet til lignende udbud i resten af Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094