23948sdkhjf

Guldmineteknologi vandt Venture Cup

Vinderen af Venture Cup 2010 blev kåret på Rådhuset i København. OroClean fra DTU er 250.000 kr. rigere, efter de vandt konkurrencen.
15 finalister var med i kampen om Venture Cup hvor fem forskellige ekspertpaneler skulle kåre vinderne indenfor hver af de fem kategori.

- OroCleans produkt har en motiveret kundegruppe, fordi det øger indtjeningen på guldminedrift for den enkelte minearbejder. Samtidig løser det et konkret sundhedsproblem og kan være med til at reducere 30 % af den globale kviksølvsforurening. Produktet vil blive produceret lokalt, og kan praktisk talt sættes i produktion fra i morgen. Mange projekter af denne type fejler, fordi der ikke er tænkt over, hvordan det skal integreres i lokalsamfundet og folks hverdag – dette formår OroClean, udtaler Thilde Nørgaard Kristensen, product manager i Dong Energy og medlem af Venture Cup’s Jury.

Klar til afprøvning i guldminer
OroClean har opfundet en centrifuge, som kan fjerne kviksølvforureningen i små guldminer. En løsning der både hjælper minearbejderen sundhedsmæssigt og økonomisk ved, at guldets værdi bliver højnet på grund af den mere nænsomme udvindingsmetode.

- Vi er helt målløse! Vi er så stolte over det arbejde, vi har udført det sidste års tid. Det betyder enormt meget for os, at konceptet anerkendes, og nu har vi endelig mulighed for at teste prototypen ude i guldminerne, siger holdet bag OroClean.

På dagen kårede Venture Cup vinderne af fem industrispecifikke kategorier:
• Applied Technology: Nkk Innovation–WCS (AAU) – Simple og innovative design-løsninger, der standardiserer konstruktionsløsninger og optimerer byggeprocesser.
• Cleantech: OroClean (KU, CBS & DTU) - Mekanisk løsning, som kan fjerne kviksølvforureningen i guldminer.
• Life Science & Medtech: InVitroQ (AU) - Ny smart petriskål til kontrolleret vækst af stamceller.
• Services: Computerfriend (AAU) - Computerfriend tilbyder direkte online support til private og små virksomheder, som oplever computerproblemer døgnet rundt.
• Software: Kkloud (AU) - Simpel og øjeblikkelig fildeling, som tillader upload og download simultant gennem din browser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078